joi, 17 noiembrie 2011

Iubirea - Vocea cunoasterii – Don Miguel Ruiz, Janet Mills

Iubirea vine de pretutindeni, inclusiv de la oamenii pe care nu ii cunoastem, starea se transforma in curand in extaz si nu poate fi explicata prin cuvinte. Ceea ce noi numim iubire este ceva atat de generic incat nu poate fi explicat rational. Iubirea poate fi explicata prin cuvinte, la fel cum nu poate fi nici adevarul. Cele doua stari nu pot fi decat experimentate. Singura modalitate de a cunoaste iubirea constain a o experimenta, in a avea curajul de a sari in marele ocean de iubire si in a o percepe in totalitatea ei. Aceasta este singura modalitate, dar noi suntem programati sa ne temematat de tare incat nu mai vedem iubirea din jurul nostru. Cautam apoi iubirea in alti oameni, desi acestia nu sunt capabili sa se iubeasca nici macar pe ei insisi. Nu este de mirare ca in locul ei, nu gasim decat egoism si dorinta de a controla totul. Iubirea nu trebuie cautata, ea este chiar aici, caci Dumnezeu este pretutindeni; forta vietii este pretutindeni. Noi oamenii, cream o poveste a separarii, dupa care incepemsa cautam ceea ce credem ca nu avem. Cautam perfectiunea, iubirea, adevarul, dreptatea si nu ne dam seama ca toate acestea se afla deja inlauntrul nostru. Tot ce cautam in afarase afla deja in noi. Nu trebuie decat sa ne deschidem ochii spirituali pentru a gasi ceea cecautam. Noi nu putem face nimic pentru a imbunatati ceea ce suntem deja. Unicul lucru pecare il mai putem face este sa cream o poveste frumoasa si sa ne bucuram de o viata mai buna. Cum putem crea o poveste frumoasa? Fiind autentici. Daca eroul principal este autentic, este usor sa-ti scrii povestea cu iubire, cu bun simt, cu integritate. Viata este darul cel mai pretios care il putem primi, iar arta de a trai este arta suprema. Cum putem invata insa aceasta arta? Simplu: maestrul se naste prin practica. Nu este o chestiune de invatare, cu pur si simplu de actiune, de practica. Practicati iubirea ca un artist, si continuati astfel pana cand tot ce faceti devine o expresie a iubirii dumneavoastra. Cum puteti sti cand ati atins maiestria in arta iubirii? Simplu: cand povestea vietii dumneavoastra devine un love-story continuu.

Teme de reflectie
• Cea mai buna modalitate de a ne scrie povestea vietii este iubirea. Aceasta se naste intotdeauna direct din integritatea spiritului, din esenta fiintei noastre.
• Daca facem un legamant de a ne respecta pe noi insine, foarte multe judecati alevocii cunoasterii inceteaza pe loc, la fel si cea mai mare parte a respingerii desine. Chiar daca ii permite din nou vocii sa vorbeasca, dialogul interior devineacum mult imbunatatit. Zambim si ne distram tot timpul, chiar si atunci cand suntem singuri.
• Atunci cand te bucuri de propria prezenta, te iubesti nu pentru ca esti cineva anume, ci pentru ca esti asa cum esti. Cu cat te iubesti mai mult, cu atat mai multte bucuri de viata, inclusiv deprezenta celor din jurul tau.
• Orice activitate din viata noastra poate deveni un ritual al iubirii: mancatul, plimbatul, vorbitul, munca, joaca. Cand totul devine un ritual al iubirii, noi nu maigandim. Tot ce facem acum este sa simtim. Simplul fapt ca suntem in viata neface sa simtim o fericire de necrezut.
• Atunci cand te iubesti neconditionat pe tine, insuti, explici si justifici tot ceea ce percepi prin ochii iubirii. Atentia ta este focalizata asupra iubirii, asa ca iubirea ta neconditionata se transfera inclusiv asupra celor din jur (asupra eroilor secundari din povestea ta).
• Singura modalitate prin care poti cunoaste iubirea consta in a o experimenta, in a avea curajul de a sari in marele ocean de iubire, percepand-o in totalitatea ei. Cel care experimenteaza iubirea nu o poate explica in cuvinte, dar o vede pretutindeni si in toata lumea.

Fragment din Vocea cunoasterii – Don Miguel Ruiz, Janet Mills

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Web Hosting | manhattan lasik | websites for accountants