vineri, 27 ianuarie 2012

Despre iertare - Paul Ferrini




"Iertarea este un proces - Iertarea nu se produce dintr-o dată. Este un proces care poate să ia săptămâni, chiar luni, ani întregi. Este foarte important să-ţi aminteşti că fiecare gest de iertare este suficient prin el însuşi. Orice putem face acum, este îndeajuns. Restul se va produce, atunci când vom fi gata. Dacă vrem să fim autentici în acest proces, trebuie să facem ceea ce putem face acum – şi să ne iertăm pentru toate modurile în care nu vrem să iertăm, sau suntem incapabili să iertăm." 

"A te ierta pe tine însuţi - Învaţă să te ierţi pe tine însuţi. Indiferent ce ai spus sau ai făcut, nu meriţi să suferi. Suferinţa ta nu îi va hrăni pe cei înfometaţi şi nu îi va vindeca pe cei bolnavi. Iartă şi întoarce-te în viaţa ta cu un punct de vedere clar şi o inimă puternică. A te elibera de vinovăţie nu este doar un serviciu pe care ţi-l faci ţie însuţi, ci şi celor care au nevoiede faptele tale bune şi de înţelegerea ta plină de compasiune ."

"Iertarea ne ajută să ne eliberăm de trecut - Relaţiile noastre sunt schilodite cu uşurinţă de ceea ce aduc ele din propriul lor trecut. Când ducem peste tot cu noi mânia şi supărarea, în permanenţă suntem înclinaţi spre judecată şi iritare – care ies lasuprafaţă, atunci când apar noi provocări. Înseşi micile probleme devin probleme mari. Aerul trebuie împrospătat. Povara neînţelegerilor trecute trebuie să fie înlăturată. Iertarea desface, mai degrabă decât face. Ea ne ajută să dezlegam culpabilizarea şi vinovăţia. Curăţă terenul de resentimente. Ne ajută să începem din nou unul cu celălalt, în aşa fel încât să nu trebuiască să ducem cu noi, peste tot, trauma trecutului." 

"Adevărata iubire - În orice relaţie, iertarea este cheia succesului. Dacă tu şi partenerul tău sunteţi hotărâţi să practicaţi iertarea, puteţi trăi împreună cu succes, chiar dacă nu aveţi prea multe în comun. Pe de altă parte, dacă nu sunteţi dispuşi să practicaţi iertarea, atunci, nimic din ce veţi încerca nu va merge. Nu, nici religia, nici psihoterapia, nici seminariile pe teme de relaţie. Prin practica iertării, oamenii imperfecţi devin întregi, iar relaţiile distruse sunt însănătoşite şi fortificate. Înveţi ce înseamnă adevărata iubire şi adevărata esenţă. "

"A ierta înseamnă a elibera - A ierta nu înseamnă a face ceva, ci a elibera. Pentru a te elibera de o judecată, spune-ţi în sinea ta:“Judecata pe care am făcut-o este neadevărată. Ea a fost făcută din ignoranţă. Ea spune mai mult despre mine, decât despre tine. Dar ea nu este adevărată nici în privinţa mea. Această judecată este oreflectare a fricii mele. Aş face mai bine să-mi înfrunt direct frica, decât să te judec pe tine sau pe mine.” 

"Vremea vindecării şi iertării. -Toţi suntem puţin nerăbdători când este vorba de procesul nostru de vindecare şi de ispăşire. Vrem să iertăm şi să ne anulăm pe loc vinovăţia. Ne descurajăm dacă continuăm să ne simţim mânioşi, vinovaţi, temători sau plini de resentimente, luni sau ani întregi după ce aceste sentimente au ieşit pentru prima dată la suprafaţă. Din nefericire sau din fericire – în funcţie de perspectiva din care privim – trebuie să lăsăm ca vindecarea noastră să ia atât timp cât este necesar! Putem dori să iertăm, dar nu ne putem forţa să facem acest lucru. Nu există scurtături pentru ispăşire. Cu toate acestea, putem învăţa să ne îmbrăţişăm cu compasiune frica sau disconfortul. Putem înceta să ne mai pedepsim pentru că ne simţim vinovaţi, sau pentru că nu iertăm în totalitate. Atunci când încetăm să ne mai străduim atât de mult “să fim fiinţe spiritualizate şi să facem totul aşa cum trebuie”, putem permite ca vindecarea noastră să se producă conform propriului ei orar."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Web Hosting | manhattan lasik | websites for accountants