vineri, 6 ianuarie 2012

Schimband gandirea iti schimbi viata - Distrugerea miturilor

Distrugerea miturilor


Din pacate, exista cateva mituri pe care le acceptam pe masura ce crestem si care mai tarziu ne pot sabota sperantele de succes, bucurie si implinire in viata...
"Nu sunt suficient de bun". Aceasta este conditia de baza care cauzeaza sentimentele de inferioritate si de nepotrivire. Presupunem ca alti oameni sunt mai buni decat noi doar pentru ca, la un anumit moment, ei fac ceva mai bine decat noi. Simtim ca e imerita mai mult decat noi. De aceea consideram, probabil, ca noi suntem mai putin valorosi decat ei. acest sentiment al lipsei de valoare se instaleaza adanc in psihic si ne determina sa nu ne acordam suficienta pretuire. Ne multumim cu mai putin decat am fi capabili cu adevarat. Decat sa esuam in urmarirea unui nou obiectiv, mai bine nu-l stabilim de la bun inceput.
Conditia de baza corecta pentru a te dezvolta sau credinta pe care ar trebui sa o ai nu este numai aceea ca esti suficient de bun, ci ca dispui de abilitatea de a fi excelent in orice domeniu important pentru tine. Ai un potential nelimitat de a fi, a face si a avea mai mult decat ai obtinut pana acum. William Shakespeare a scris in The Tempest: "Ce este trecut e prolog." Orice ai realizat in trecut reprezinta doar un indiciu pentru ceea ce poti face in viitor.


Schimband gandirea iti schimbi viata - Brian Tracy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Top Web Hosting | manhattan lasik | websites for accountants